Order of Quetzalcoatl

De Order of Quetzalcoatl is in 1945 in Mexico opgericht en gebaseerd op een Mexicaanse legende die de strijd tussen goed en kwaad weergeeft.
De orde is uitsluitend toegankelijk voor Shriners, die zich hebben onderscheiden in hun Tempels. Het is voornamelijk een gezelligheidsorganisatie.
De leden heten Artisans, werkers aan de Tempel; ze zijn georganiseerd in Teocali's (Azteeks voor loges), die ressorteren onder een Opper-Teocali. De orde kent twee graden. Door een rituele initiatie wordt de kandidaat Artisan. Door een inwijding, hetzij op de jaarlijkse conventie, hetzij door een pelgrimage naar de pyramides van Mexico, met name de Tempel van Quetzalcoatl in Teotihuacan (Mexico Stad) of Chicken Itza (Cancun), wordt een kandidaat gewijd tot Master Artisan.
Ondanks het feit dat het een gezelligheidsorganisatie is, doet de orde wel aan liefdadigheid, het inzamelen van fondsen voor het vervoersfonds van de Shrine Hospitals for Children.


De Reference Manual (Supreme Constitution, By-Laws, Policy & Purpose Manual) is opgenomen op onze CD-Rom Vrijmetselarij.


home